بیشتر معلولیت‌ها در خراسان شمالی عامل ژنتیکی دارند

مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: ۲۴ هزار معلول در استان زیر پوشش این سازمان حمایتی قرار دارند که بیشتر آنها بر اثر عامل ژنتیکی معلول شده اند.

به گزارش پایگاه خبری بازتاب خراسان ،محسن توحیدی مقدم اظهار داشت: عوامل اکتسابی از جمله بلایای طبیعی، سوانح، تصادف، درگیری ها، سقوط از بلندی از دیگر علل معلولیت ها در استان هستند.

وی بدون اشاره به تعداد معلولیت های ژنتیکی خراسان شمالی تصریح کرد: خانواده ها باید معلولیت های ژنتیکی را جدی بگیرند و اگر فرد معلولی در خانواده و نزدیکان خود دارند نسبت به این موضوع بیشتر حساس باشند و زودهنگام به پزشکان و مشاوره ها مراجعه کنند.

توحیدی مقدم ادامه داد: ۲۴ هزار معلول در این استان زیر پوشش این سازمان حمایتی قرار دارند که با احتساب چند معلولیتی ها به نوعی ۲۶ هزار و ۷۷۲ مورد معلولیت وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع این تعدادغ ۱۰ هزار و ۸۳۸ معلولیت شامل جسمی و حرکتی، پنج هزار و ۷۸۶ معلولیت ذهنی، ۲ هزار و ۶۲۲ شنوایی، سه هزار و ۲۸۴ بینایی، ۲ هزار و ۴۲۰ اعصاب و روان و یکهزار و ۸۲۲ صوت و گفتار است.

فرهنگ سازی ژنتیک قبل از ازدواج

مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه در ازدواج های فامیلی باید قبل از ازدواج آزمایش های ژنتیکی زوجین انجام شود، اظهار داشت: زوجینی که با توجه به وضعیت خانواده ریسک پذیری بیشتری دارند توصیه می شود قبل از ازدواج نیز آزمایش های ژنتیکی را انجام دهند.

وی عنوان کرد: ۲ مرکز دولتی و یک مرکز خصوصی ژنتیک در این استان فعال است و از مددکاران می خواهیم که نسبت به این موضوع اطلاع رسانی های لازم را انجا دهند.

توحیدی مقدم تصریح کرد: طرح مشاوره ژنتیک در خانواده های دارای چهار معلول و سه معلول در این استان انجام شده است و این طرح در خانوارهای دارای ۲ معلول، اجرایی خواهد شد.

وی افزود: در این طرح افراد خانواده و حتی نزدیکان آنان برای بحث ازدواج مشاوره خواهند شد و تمامی اطلاعات در خصوص معلولیت های ژنتیکی به آنان ارایه می شود تا در ازدواج و بارداری دقت لازم را برای جلوگیری از فرزند معلول داشته باشند.

مدیر کل بهزیستی خراسان شمالی در بخش دیگری از خانواده ها خواست تا در زمان مشاهده معلولیت نوزاد، سریع به پزشک مراجعه کنند.

توحیدی مقدم تصریح کرد: برخی از معلولیت ها در صورت اینکه زود تشخیص داده شود با اقدامات درمانی و توانبخشی، کار درمانی، گفتار درمانی و سایر اقدامات برطرف و یا کمتر خواهد شد.

براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها ساکن هستند.