جنگلهای خراسان جنوبی این روزها در معرض خطر جدی قرار دارند به طوری که افزایش آفات و کاهش نباتات، جنگلهای شرق کشور را تهدید میکند.
به گزارش خبرگزاری بازتاب خراسان ، این مراسم که امروز به مناسبت 15 اسفند روز درختکاری به میزبانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با حضور استاندار، رئیس ست سازمان منطقه ویژه اقتصادی استان، قائم مقام نماینده ولیفقیه در استان و تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی به همراه والدین شهید محمدهادی محمدپور برگزار و یک نهال به نام شهید محمدهادی محمدپور در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند کاشته و به نام شهید پلاککوبی شد.
یکی از زیباییهای این مراسم حضور پدر و مادر شهید محمد هادی محمدپور بود، والدین شهید با وجود آنکه سن و سال زیادی داشتند و دچار بیماری بودن اما در مراسمی که به نام فرزند شهیدشان بود حضور یافتند.
مادر شهید محمدپور در بدو ورود به سالن جلسه با گلهای نرگس خوشبو و خوش عطر خود فضای مراسم را عطرآگین کرد.در همان ابتدای مراسم هنگام ورود استاندار خراسان جنوبی، مادر شهید یک دسته گل نرگس تقدیم استاندار کرد.در بین مراسم هرگاه نامی از فرزند شهیدش برده میشد چشمان مادر بارانی میشد و بر تصویر فرزندش بوسه میزد.
در بخش دیگری از برنامه به نام و یاد شهید یک نهال کاشته و پلاککوبی شد و نهال دیگر هم به نام استاندار خراسان جنوبی کاشته و پلاککوبی شد.
منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی مکلف به کاشت درخت در 12 هکتار است
رییس سازمان منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی نیز در این مراسم با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی مکلف به کاشت درخت در 12 هکتار از اراضی خود است گفت: از چند سال قبل در این زمینه کار میکند امسال نیز سه هزار اصله نهال در منطقه ویژه اقتصادی غرس میشود.
مرتضی صفدریزاده با اشاره به اهمیت درختکاری گفت: منطقه ویژه اقتصادی هم با هدف داشتن فضایی پاک و سالم در کنار توسعه صنعتی، اجتماعی برای کاشت درخت اقدام میکند.
وی توجه به محیط زیست و منابع طبیعی را وظیفه عمومی دانست که فقط مشمول اداره منابع طبیعی نیست و همه اقشار جامعه از نظامیان و صنعتگران را شامل میشود گفت: باید همت همگانی باشد تا شهر و جامعهای زیبا حاصل شود و همانطور که بیرجند تمیزترین شهر کشور نام دارد استان نیز به همین عنوان مشهور شود.
وی اظهار امیدواری کرد: با همراهی استاندار در فضای کسب و کار و اقتصاد استان رونق و تحول حاصل شده و سرعت بگیرد.
جنگل های استان خراسان جنوبی در معرض خطر است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی نیز سخنران بعدی بود که به رتبه دوم استان در داشتن بیابانی با هشت میلیون و 533 هزار و 990 هکتار اشاره کرد و گفت: 792 هزار تن علوفه در مراتع استان استحصال میشود.
وی گفت: استان 410 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و مراتعی دارد که روز به روز ضعیفتر و بیابانیتر میشود و در صورت ادامه این روند، افزایش آفات و کاهش نباتات هدیدی برای جمعیت شرق کشور میشود.
جعفری در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: منابع طبیعی، محیط زیست و تنوع گونههای گیاهی و تعادل محیط زیست در حال تغییر و برهم خوردن است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: حدود 200 گونه گیاهی دراستان وجود دارد که حفاظت از آنها نیاز به راهانداز بانک ژن دارد چرا که در صورت از بین رفتن یک گونه گیاهی، جایگزین ندارد.
وی آماری از جنگلهای استان و انواع آن ارایه کرد و افزود: جنگلهای استان در معرض خطر است و چنانچه طرح نگهداری آنها تهیه و اجرا و از جنگلها حفاظت نشود در آینده گونههای گیاهی 100 ساله و سازگار با اقلیم از بین میرود.
جعفری به مزایای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان به ویژه در سالهای اخیر و اجرای طرح از آبخیز تا جالیز اشاره کرد و گفت: سالانه آب زیادی از استان خارج میشود اما با راهکارهایی مانند آبخیزداری مشارکتی و سهیم کردن مردم در این طرح میتوان در ذخیره بیشتر روانابها اقدام کرد.
منبع : تسنیم