معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: حفظ حریم آثار تاریخی و گردشگری اولویت این وزارتخانه بوده و نیازمند گفتمانسازی و بررسی دقیق مشکلات این بخش است.
به گزارش خبرگزاری بازتاب خراسان ، جواد واحدی روز شنبه در جریان بازدید مدیران حوزه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از آثار تاریخی شهرستان های گناباد و بجستان افزود: مشکلات حریم آثار تاریخی و گردشگری باید با گفتمان کارشناسی بررسی شده تا رضایت حوزه میراث فرهنگی و همچنین مردم کسب شود.
وی تصریح کرد: برخی از مسائلی که در خصوص حریم آثار تاریخی توسط برخی افراد مطرح می شود، ممکن است به دلیل درک نادرست و غیر کارشناسی از مسائل باشد و این مساله را می توان با گفتمان به صورت ریشه ای بررسی و برای رفع تنگناها گام برداشت.
معاون امور مجلس، حقوقی و استانهای وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی حفظ حریم های میراث فرهنگی و تاریخی و گردشگری را اولویت اقدامات این وزارتخانه برشمرد و گفت: باید با رفع ریشه ای مسائل و مشکلات این بخش برای حفظ آثار فوق تلاش کرد.
واحدی با اشاره به ظرفیت های خوب گردشگری و فرهنگی شهرستان های گناباد و بجستان افزود: قنات قصبه به عنوان اثر ثبتی استان خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو از آثار مهم این منطقه به شمار می رود.
معاون حقوقی امور مجلس و استانهای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به همراه سایر مدیران مناطق نمونه گردشگری، امور استانها، تشکلهای مردم نهاد، ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی این وزارتخانه از آثار تاریخی شهرستان های گناباد و بجستان شامل قنات جهانی قصبه، قنات گردشگری، مسجد جامع و آب انبارها و بافت تاریخی و بومگرد های شهرستان های گناباد و بجستان بازدید کردند.
شهرستان گناباد واقع در جنوب خراسان رضوی با قدمتی کهن و آثار تاریخی گردشگری متعدد، مقصدی مناسب برای سفر گردشگران داخلی و خارجی است.
از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده در گناباد، ۱۵۳ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که در این میان قنات قصبه به عنوان تنها اثر ثبت شده خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی یونسکو به عنوان شاهکار بشری و نمادی از سخت کوشی مردم کویر برای دست یافتن به مایه حیات در این خطه از دوران هخامنشی به یادگار مانده است.
از مجموع آثار تاریخی و گردشگری گناباد ۶۰ اثر سابقه چند هزار ساله دارد، ۱۲ آیین سنتی گناباد هم در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
شهرستان بجستان واقع در جنوب استان خراسان رضوی با جاذبههای کهن تاریخی خود از ظرفیت های خاصی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی و مسافران نوروزی برخوردار است.
به گزارش بازتاب خراسان، بجستان دروازه ورودی خراسان رضوی از مسیر زمینی از استان های خراسان جنوبی، کرمان، یزد، اصفهان، فارس و هرمزگان است که در طول تاریخ «بورستان، بژستان و بزستان» هم خوانده شده است و بر اساس برخی روایت ها، توسط «سام نریمان» بنیان نهاده شده و قدمت زندگی و آبادانی این منطقه به دوران زرتشت می رسد.