محله سراب بیرجند یکی از محلههای جنوب شهر بوده که اهالی آن با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند.
به گزارش خبرگزاری بازتاب خراسان ، سراب یکی از محلههای بیرجند بوده که از دید مسؤولان بازمانده و از وضعیت خوبی نسبت به سایر مناطق این شهر برخوردار نیست.
تا قبل از سال ۷۸ این قسمت از شهر جزو حاشیه شهر محسوب میشد ولی از زمانی که وارد محدوده شهر شده پیشرفت چندانی نداشته و مردم ساکن در این بخش گلایههای زیادی دارند.
با اینکه سراب در کنار کمربندی شهر قرار گرفته ولی از نمای زیبایی برخوردار نیست و چهره مطلوبی ندارد.
بیشتر منازل مردم در این منطقه قولنامهای هستند و اهالی برای گرفتن سند باید هزینههای گزافی را پرداخت کنند و از آنجایی که قدرت مالی چندانی ندارند از گرفتن سند منصرف میشوند.
بیشتر خانههای اهالی از مقاومت مناسبی برخوردار نیست و در صورت بلایای طبیعی مانند زلزله به تلی از خاک تبدیل میشوند.
فضای سبز سراب نیاز به اجرا دارد
محمدرسول سلیمانی، یکی از اهالی سراب اظهار داشت: فضای سبز سراب در سال ۸۴ برای اجرایی شدن تصویب شد.
وی با بیان اینکه مدتی طولانی برای تعیین سند زمین فضای سبز شهرداری اقدامی برای ایجاد فضای سبز انجام نداد، تصریح کرد: در پایان این قسمت را نهالکاری کردند.
این شهروند بیرجندی با بیان اینکه حدود هشت سال گذشته نهالها را برداشتند، گفت: قرار شد شهرداری با پاکسازی زمین فضای سبز کار را آغاز کند که تاکنون هنوز اقدامی صورت نگرفته است.
سلیمانی با بیان اینکه در این برهه از زمان فرمانداری ۲۰ میلیون تومان برای شهرداری در این راستا پرداخت کرد، ادامه داد: همچنین زنگویی، رئیس شورای شهر در آن دوره مبلغ ۳۰ میلیون تومان به شهرداری برای ایجاد فضای سبز پرداخت کرد.
وی افزود: تنها کاری که شهرداری انجام داد خرید وسایل ورزشی به مبلغ ۳۵ میلیون تومان و گذاشتن آن در این محل بود.
حاشیه ورودی سراب وضعیت خوبی ندارد
این شهروند بیرجندی با اشاره به خاکی بودن خیابان سراب در این منطقه یادآور شد: در چند سال گذشته در پی اتفاق کشته شدن یکی از سربازان در این منطقه شهردار به منطقه آمد و دستور آسفالت خیابان را داد ولی هنوز اقدامی انجام نشده است.
سلیمانی با بیان اینکه حاشیه ورودی به محله سراب وضعیت خوبی ندارد، ادامه داد: قرار بود شهرداری مجوز ساخت یا صاف کردن آن را بدهد ولی تنها اقدامی که انجام شده بردن مقداری خاک توسط تراکتور در تنها یک روز بوده است.
وی با اشاره به میدان ورودی سراب گفت: این میدان استاندار نیست چراکه به سبب عدم پرداخت ۲۰۰ هزار تومان هزینه جابجایی تیر برق توسط شهرداری این تیر همانجا مانده و میدان در آنجا درست شده است.
این شهروند بیرجندی با بیان اینکه مسؤولان به این منطقه از شهر بیتوجه هستند، افزود: در این منطقه هیچ امکانات ورزشی و تفریحی وجود ندارد و خیل عظیمی از کودکان باید در کوچهها مشغول بازی باشند.
سلیمانی با بیان اینکه اهالی این منطقه با مناطقی از جمله توحید و رضویه فرقی ندارند، اضافه کرد: تمام هزینههای مالیات و عوارض آمادهسازی از آنها گرفته میشود ولی خدماتی به آنها داده نمیشود.
منازل سراب نیازمند سنددار شدن
محمدعلی محمدی، یکی از اهالی سراب اظهار داشت: خیابان اصلی سراب که به نام سراب بوده هنوز آسفالت نشده است.
وی با اشاره به تعیین فضای سبز در کنار کمربندی گفت: با این که مدت مدیدی بوده از این قضیه میگذرد هنوز فضای سبز ایجاد نشده است.
این شهروند بیرجندی با بیان اینکه بخش عظیمی از منازل اهالی منطقه قولنامهای است، تصریح کرد: از دادستان استان تقاضا داریم مشکل مردم منطقه را حل کند.
محمدی خاطرنشان کرد: مردم باید خانههای خود را بازسازی کنند چراکه از مقاومت خوبی برخوردار نیست.
زینب چهکندی، یکی از اهالی سراب امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس از بیرجند، اظهار داشت: من حدود ۱۵ سال بوده که در این منطقه ساکن هستم.
پارک بازی حق اهالی سراب
وی با بیان اینکه این اینجا پارک بازی برای بچهها وجود ندارد، تصریح کرد: بچههای ما باید در کوچه و در مسیر تردد ماشینها و وسایل نقلیه بازی کنند و همیشه ترس در وجود ما قرار دارد.
این شهروند بیرجندی ادامه داد: انسانها همه مانند هم هستند ولی مسؤولان تنها بخشهای خاصی از شهر را میبینند و به ما توجهی ندارند.
چهکندی با بیان اینکه در مناطق مختلف شهر پارک و زمینهای ورزشی فنسکشی شده برای بازی بچهها و تفریح بزرگترها قرار دارد، گفت: فرزندان ما نمیتوانند برای ورزش و بازی به محلههای دیگر شهر مراجعه کنند.
وی از وجود گله سگهای ولگرد در این منطقه خبر داد و افزود: ما و فرزندانمان تأمین جانی نداریم و شبها از تردد در کوچهها واهمه داریم.
این شهروند بیرجندی با بیان اینکه مردم این محله از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار نیستند، متذکر شد: بیشتر خانهها قولنامهای بوده و برای سنددار شدن آن هزینه گزافی را باید پراخت کنند.
توجه مسؤولان تنها به مناطق اعیاننشین نباشد
چهکندی ادامه داد: در این شرایط مردم به دنبال سند نمیروند و در منازل فرسوده خود گذران عمر میکنند.
وی در پایان از مسؤولان خواست تنها توجه خود را صرف مناطق اعیاننشین شهر نکنند و سایر محلهها را نیز زیرنظر داشته باشند.
حسن خانزاد، معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند در گفتوگو با خبرنگار فارس در رابطه با این موضوع اظهار داشت: معابر خاکی براساس تصمیم شورا و بودجه موجود اولویتبندی شده و آسفالت میشوند.
وی با بیان اینکه باید زیرساختهای لازم برای آسفالت آماده باشد، تصریح کرد: همچنین بحث جمعیت و هزینههای آمادهسازی که پرداخت کرده باشند نیز در مورد آسفالت مدنظر قرار میگیرد.
خیابان سراب نیمه ابتدای سال آینده آسفالت میشود
معاون شهرسازی و معماری شهرداری بیرجند با اشاره به معبر خاکی سراب یادآور شد: در صورتی که زیرساختهای آن آماده باشد در نیمه ابتدای سال آینده آسفالت میشود.
حسن خسروی، شهردار منطقه دو بیرجند امروز در گفتوگو با خبرنگار ما، با اشاره به معبر خاکی سراب اظهارداشت: مکاتبات لازم با معاونت عمران شهرداری صورت گرفته و آسفالت آن مشکلی ندارد.
وی با بیان اینکه زیرساختهای این منطقه آماده است، تصریح کرد: بحث آسفالت توسط سازمان عمران شهرداری انجام میشود.
شهردار منطقه دو بیرجند خاطرنشان کرد: آسفالت معابر برحسب اولویت انجام میشود.
محمد محمدزاده، مدیر سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری بیرجند نیز در گفتوگو یی اظهار داشت: در سال آینده پیشبینی ایجاد پارک جدید در شهر نداریم.
فضای سبز سراب آمادهسازی میشود
وی با اشاره به پارکهای ایجاد شده که خالی و خاکی هستند، تصریح کرد: در برنامه سال آینده این پارکها آمادهسازی میشوند.
مدیر سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری بیرجند با بیان اینکه آمادهسازی پارکها براساس اولویت انجام میشود، اضافه کرد: برای اولویتبندی از مشاوران استفاده میکنیم.
محمدزاده خاطرنشان کرد: فضای سبز سراب نیز برحسب اولویت در سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
خبرنگار ما برای مشکل منازل قولنامهای سراب تماسهای فراوانی با اداره راه و شهرسازی استان داشت ولی موفق به دریافت پاسخ نشد.
و این مشکلات همچنان ادامه دارد....
منبع : فارس