مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه ریشه عناب نیز برای جلوگیری از تب و ترمیم زخم اثربخش است، گفت: همچنین از ریشه عناب فرآوردهای تهیه میشود که برای رفع احساس سیری مفرط موثر است.
به گزارش خبرگزاری بازتاب خراسان ،محسن پویان اظهار داشت: میوه عناب از حدود دو هزار سال قبل در مصارف دارویی و تغذیه کاربرد داشته است است و در کشور ایران نیز قبل و بعد از اسلام از عناب به وفور استفاده غذایی و دارویی به عمل آمده است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در بهداشت اسلامی هم میوه عناب جایگاه ویژهای دارد، افزود: حضرت علی (علیه اسلام) بر استفاده از عناب در از بین بردن تب تاکید کرده اند.
پویان بیان کرد: عناب به دلیل وجود مواد قندی به میزان ۷۴/۳۶ در عناب تازه، ۷۷/۷۱ درصد در عناب خشک و نیز مواد پروتئینی و مواد لعابی فراوان از نظر غذایی اهمیت ویژهای دارد که به صورت تازه و خشک مصرف میشود. عناب خاصیت ملین دارد و مصرف آن هیچگونه تحرکی در دستگاه هاضمه ایجاد نمیکند جوشانده عناب در آب و یا شیر خاصیت ملین دارد و انتقال مواد در لوله گوارشی را تسهیل و مصرف آن ادرار را زیاد نموده و به دفع سموم بدن از این طریق کمک میکند.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: میوه عناب سرشار از ویتامین c است و به دلیل مواد قندی موجود در آن در تهیه کمپوت و شیرینی از آن استفاده میشود.
پویان گفت: در چین و آفریقا از آرد عناب و میوه تخمیر شده آن شیرینی و کیک مخصوص تهیه میشود.
پویان با بیان اینکه ریشه عناب نیز برای جلوگیری از تب و ترمیم زخم اثربخش است، گفت: همچنین از ریشه عناب فرآوردهای تهیه میشود که برای رفع احساس سیری مفرط موثر است.
عناب برای تسکین درد ها، اثر بخش است، از برگ عناب میتوان در ساخت دارویی برای تقویت مو استفاده کرد از برگ عناب میتوان در ساخت دهان شویه برای جلوگیری از گلودرد استفاده کرد و میوه عناب تصفیه کننده خون است و خاصیت آرام بخشی دارد
کد خبر : ۱۳۱