مردم شهرستان گناباد ۱۰سال است که خواستار راه اندازی مجدد دانشگاه فرهنگیان در این شهرستان هستند تا فرزندانشان مجبور نباشند به شهرستانهای مجاور و یا خراسان جنوبی برای ادامه تحصیل مراجعه کنند.
به گزارش پایگاه خبری بازتاب خراسان ، این شهرستان دارای چهار مرکز تربیت معلم بوده که هرکدام به دلایلی تعطیل شده است اما هم اکنون با توجه به نیروهای موجود در آموزش و پرورش گناباد، شرایط فرهنگی و امکانات شهرستان تاسیس مجدد این دانشگاه خواستهها و مطالبات مردم است.
سیدجواد حسینی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی 26 اسفند ماه 1392 اعلام داشت: که دانشگاه فرهنگیان در شهرستان گناباد راه اندازی میشود.
رجایی نماینده اسبق شهرستان گناباد، حمید بنایی نماینده سابق و محمد صفایی نماینده فعلی مردم گناباد در مجلس شورای اسلامی هر کدام به نوبه خود این موضوع را پیگیری کرده اند تا جایی که در سال 1397 نخستین دانشجویان ماده 28 در گناباد شروع به تحصیل کردند و در خردادماه 98 نیز از مرکز گناباد فارغ التحصیل شدند.
پس از پایان این دوره مجدد دانشگاه فرهنگیان در این شهرستان تعطیل و همان ماده 28 نیز اختصاص پیدا نکرد تا همچنان مطالبه مردم این شهرستان برای راه اندازی دانشگاه فرهنگیان ادامه داشته باشد.
یکی از معلمان پیشکسوت گناباد اظهار داشت: در گذشته شهرستان گناباد دانشسرایی داشت که بسیاری از معلمهای این منطقه در انجا فارغ التحصیل شده اند.
صادق ایزدی عنوان کرد: گناباد شهری دانشگاهی است و هم اکنون بالغ بر 10 هزار دانشجو در آن تحصیل میکنند و از سویی شاهدیم که هر روز آموزش و پرورش اعلام میکند با کمبود نیرو روبه رو هستیم.
این معلم بازنشسته گنابادی تصریح کرد: با وجود امکانات موجود در گناباد و نیاز مجموعه آموزش و پرورش راه اندازی دانشگاه فرهنگیان در شهرستان از مطالبات جدی مردم است.
یکی از دانشجو معلمین گنابادی نیز در گفت و گو با تسنیم اظهار داشت:دانشگاه فرهنگیان در این شهر راه اندازی نشد و ما را به استان خراسان جنوبی منتقل کردند و از آنجا به قاین فرستادند تا بتوانیم تحصیلاتمان را ادامه بدهیم.
وی ادامه داد: با راه اندازی دانشگاه در گناباد در هزینه هر دانشجو صرفه جویی میشود و بیش از 30 دانشجو بجای اینکه در استانهای اطراف درس بخوانند در شهر خودشان تحصیل خواهند کرد.
برای پیگیری وضعیت دانشگاه فرهنگیان در گناباد از دانشگاه فرهنگیان کشور پیگیر شدیم که روابط عمومی این دانشگاه اعلام کرد: در خصوص توزیع مهارت آموزان ماده 28 بنا به ظرفیت مراکز دارای ساختار اداری و نیز بر اساس محل سکونت مهارت آموزان، ساماندهی شده اند.
در شهرستان گناباد نیز بنا به پاسخ وزارت علوم و سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان امکان فعالسازی آن مرکز وجود ندارد و تنها بنا به درخواست مدیر وقت آموزش و پرورش گناباد و اعلام آمادگی جهت همکاری در پذیرش و اجرای دوره مهارت آموزان در سال 1397 تعدادی مهارت آموز برای اجرا به این مرکز نیروی انسانی تخصیص داده شد و پس از آن هیچ گونه درخواستی مبنی بر تداوم همکاری واصل نشد که در صورت ارائه درخواست موضوع با نظر مساعد بررسی خواهد شد.
مولوی دوست معاون روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه فرهنگیان نیز در خصوص انتقال دانشجویان خراسان رضوی به استان خراسان جنوبی در نامه ای به خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: ذکر این نکته قابل تامل است که هیچ دانشجو معلمی از خراسانرضوی به خراسان جنوبی منتقل نشده و هیچگونه دخل و تصرفی از طرف استانها صورت نگرفتهاست بلکه مطابق دفترچه انتخاب رشته علوم انسانی صفحه 166 محل تحصیل برای دانشجو معلمان خراسانرضوی (خواف، تایباد، بجستان ، باخزر، گناباد و رشتخوار) دانشگاه شهید باهنر بیرجند اعلام شده است و دانشجویان با آگاهی کامل خراسان جنوبی را انتخاب کردهاند.