// ۱۲ فروردين ۰۱ ، ۰۸:۲۷
بانوی کارآفرینی که دولت آباد بخش ماژان را زنده کرد

بانوی نیکوکار خراسان جنوبی با تکیه بر سنت بومی روستایی، هنر بومی و اجدادی توبافی را در دولت آباد خوسف زنده کرده است.

به گزارش پایگاه خبری بازتاب خراسان در روزگاری که بیکاری معضلی جدی برای افراد به شمار می‌رود، احیای هنر توبافی، روزنه‌ای از امید را در دل زنان روستای دولت آباد شهرستان خوسف برای درآمد زایی و اشتغالزایی ایجاد کرده است.

اشتغال زایی با احیای هنر توبافی

راهی روستای دولت آباد در ۴۰ کیلومتری شهرستان خوسف شدیم؛ جایی که سالهاست مردمان آن به علت خشکسالی با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند، اما این روز‌ها صدای امید از کارگاهی به اسم رویش بلند است.

هادوی بانوی نیکوکار بیرجندی با احیای هنر توبافی توانسته است درآمدی برای زنان و دختران روستای دولت آباد دست و پا کند.

 بانوی نیکوکار بیرجندی با احیای هنر توبافی توانسته است درآمدی برای زنان و دختران روستای دولت آباد دست و پا کند.

این بانوی نیکوکار می‌گوید: کارگاه خود اشتغالی رویش زنان روستای دولت آباد را با هدف رفع بیکاری و احیای هنر قدیمی راه اندازی کرده ام.

او ادامه می‌دهد: با شناختی که قبلاً از این روستا داشتم از بیکاری و عدم اعتماد به نفس زنان اطلاع داشتم و همین امر منجر شد تا به کمک دیگر اعضای مجمع خیرین رضوی این کارگاه را ایجاد کنیم.

این بانوی نیکوکار می‌گوید: هنر توبافی را ابتدا مربیان و افراد با تجربه خود روستا به زنان آموزش دادند و سپس ۱۰ دار توبافی برای بانوان آورده شد.

اینجا کارگاه امید است

حال و هوای زنان روستای دولت آباد خوسف مدتی است عوض شده است و مردم شرایط زندگی بهتری را تجربه می‌کنند.

تا پیش این بانوان بیکار بودند و امیدشان به زندگی کم شده بود.

مریم خانم از زنان این روستا به ما می‌گوید: خانم هادوی با ایجاد کارگاه در این روستا توانست برای ۲۰ زن روستایی اشتغال آفرینی کند.

یکی دیگر از زنان روستا که در حال چله کشی بود به ما گفت: تا قبل از این بیکار بودم، ولی از روزی که این کارگاه باز شده خودکفا شده‌ام و امیدم به زندگی برگشته است.

بسیاری از بانوان دولت آباد سر کار رفته اند

از درآمدش که پرسیدم می‌گوید: درآمد ماهانه من خوب است و خداروشکر راضی هستم.

او گفت: حوله بافی و توبافی، درآمد خانواده‌ها را تأمین و خشکسالی‌ها را جبران می‌کند و زنان از راه این پارچه بافی توانسته اند زندگی شان را سرو سامان دهند.

خودنمایی هنرِدست زنان روستای دولت آباد در ویترین مغازه‌ها

تولیدات زنان روستای دولت آباد که دلبافته‌هایی از سر ذوق و توانمندی سینه به سینه است، سرآمد خریداران و مغازه داران قرار گرفته است.

از این بانوی هنرمند در خصوص محصولات پارچه بافی که می‌پرسی می‌گوید: محصولات ما شامل حوله حمام، حوله دست و صورت، کلاه، شال، رومیزی و روتختی، روبالشتی و انواع نمونه‌های دیگری است که بافته می‌شود.

او که از فروش خوب تولیدات بانوان روستا راضی است می‌گوید: شرکت تعاونی توسعه دهیاری‌ها تولیدات هنرمندان را به صورت تضمینی از ما خریداری می‌کند که این کار انگیزه ما را برای تولید، بیشتر می‌کند.

این بانوی هنرمند دلیل استقبال مردم از از بافت‌های زنان روستایی را اینطور می‌گوید: بسیاری از مردم از محیط‌های صنعتی خسته شده‌اند و می‌خواهند به فضای طبیعت برگردند و تمایل به محصولات ارگانیک، سنتی و سازگار با محیط زیست دارند، همچنین افرادی که از این محصولات استفاده کرده‌اند آرامش روحی می‌گیرند.

خبرهای خوشی در راه است

حالا روستای دولت آباد قرار است به یک کارگاه بزرگ اشتغالزایی تبدیل شود تا از هر خانه‌ای صدای دستگاه توبافی به گوش برسد.

علیزاده رئیس شورای جهادی شهرستان بیرجند به ما می‌گوید: این کارگاه خود اشتغالی هم اکنون ۲۰ عضو دارد و برای افرادی که آموزش حوله بافی و پارچه بافی را فرا گرفته اند این آمادگی را داریم که دار به خانه شان ببریم تا از این راه برای خود و اعضای خانواده خود شغل ایجاد کنند.

بانوان دولت آباد محصولات متنوعی دارند

او می‌گوید: از آنجا که این روستا در مسیر مزار شاه سلیمان علی قرار دارد در آینده برنامه داریم که فروشگاهی راه اندازی کنیم تا بانوان، دغدغه فروش محصولاتشان را نداشته باشند.

به گفته عیلزاده همچنین در زمینه حمایت از حوله بافی به روستا‌های هم دیگر اعلام کرده ایم که در صورت آمادگی، دوره آموزشی حوله بافی را رایگان برگزار کنیم و دار برای آنان آورده شود.

زنان روی پنهان سکه اقتصاد خانوار در روستا

چرخ اقتصاد اغلب خانوار‌های روستایی بدون وجود زنان نمی‌چرخد و از گذشته زنان روستایی علاوه بر کار‌های خانه، همسرداری و تربیت فرزند همواره پا به پای مردان در مزرعه کار می‌کردند و نقش کلیدی در اقتصاد خانواده داشته اند.

ایجاد کسب و کار‌های کوچک و ورود به کارآفرینی یا خوداشتغالی یکی از اصلی‌ترین زمینه‌های مشارکت زنان در جامعه روستایی است که البته ضمن حمایت از آن‌ها می‌توان در زمینه فراهم کردن بازاریابی و صادرات تولیداتشان گام‌های مؤثرتری برداشت.


کد خبرنگار 100

برنامه رادیویی